Projekt 72 hodin na naší škole

Uklidíme okolí naší školy!. Tak zněl název již 6. ročníku dobrovolnického projektu, ve kterém můžeme ukázat, co se v nás skutečně skrývá. Žáci naší školy se v pátek 13. 10. opět zapojili do celorepublikového projektu 72 hodin, kterou organizuje Česká rada dětí a mládeže. Naši pracovní četu jsme nazvali „Pracanti z Nedvědky“.
Třída 9.A se svou paní učitelkou zazimovala zahradní jezírko, plela
a zazimovala okrasné záhony. Chlapci navozili hlínu k jabloním. Děvčata vysázela kolem plotu a do okrasných truhlíků jarní cibuloviny. Naši šesťáci hrabali listí na školním pozemku a uklízeli jehličí u vstupu do školní jídelny. Ostatní třídy z II. stupně se vrhly v pracovním převlečení a s rukavicemi na úklid okolí školy. Žáci nasbírali několik pytlů plastového odpadu, nedopalků, prázdných lahví atd. A hned bylo kolem školy veseleji   
Již ve čtvrtek 12. 10. nás svým nadšením uklízet podpořili i žáci z I. stupně, kterým se pohyb na čerstvém vzduchu, spojený s užitečnou prací na školním pozemku, také moc líbil.
Akce to byla zdařilá. Vyšlo nám krásné podzimní počasí zalité sluníčkem. Společně jsme tak zvládli to, co jsme si naplánovali. Děkuji všem za aktivní přístup a zapojení do projektu a příští rok se budu těšit opět na shledanou.
Žáci dostanou jako vzpomínku na zapojení se do projektu usměvavou tetovačku a Ti nejpracovitější i barevný náramek s logem akce.
Zvláštní poděkování patří pak všem kolegyním, které se
do projektu zapojily aktivně a byly tak dětem zářným příkladem.