Den Země alias vycházka do přírody

Za slunečného pátečního dopoledne se žáci II. stupně pod vedením svých třídních učitelů vydali poznávat krásy okolí Olomouce.
6. ročníky dojely autobusem na Svatý Kopeček a vzhledem k zákazu vstupu do lesa po kalamitě musely procházku po naučné stezce na Kartouzku zrušit. 6. A se vydala s pracovními listy do ZOO, kde poznávala nové živočichy a seznámila se s nově vybudovaným pavilonem Kalahari.
6. B využila prostor venkovního hřiště a po krátkém občerstvení u stánků se vydala křížovou cestou zpět
do Olomouce.
7. ročníky dojely autobusem do Černovíra, kde navštívily velmi zajímavý prostor vodárny, kde se seznámily s provozem čističky pitné vody pro město Olomouc.
8. ročníky dojely vlakem do Velké Bystřice. Prohlédly si zámecký park, nově zrekonstruované náměstíčko, hřiště mateřské školy s ekologickými prvky. Koupily si zmrzlinku a pomalu se vracely kolem říčky Bystřičky směrem domů.
9. ročníky dojely autobusem na Poděbrady, kde se seznámily s chráněnou lokalitou Plané loučky, trochu se osvěžily a „pěškobusem“ se vrátily do Olomouce.

Akce byla velice zdařilá, k dobré pohodě přispělo nejen počasí, ale i radost z pohybu na čerstvém vzduchu a v zeleni. Děti vypadaly velice spokojeně, povykládaly si snad vše, na co v běžném „školním provozu“ není čas a zkrátka si tuto vycházku užily na pohodu.