Konference žákovských parlamentů aneb narozeninová párty 😊

Naši žáci se rozhodli pro získání nových zkušeností pořádáním větší akce ku příležitosti desátého výročí fungování našeho školního parlamentu.

Prvním krokem bylo vytvořit společnou představu o tom, jak taková konference může vypadat. Máme mnoho nováčků a někteří vlastně vůbec nevěděli, jak si akci představit. Pomohla nám loni návštěva partnerské školy v Brně 😊 Naši kamarádi nás provází od samého začátku našeho žákovského parlamentu a stále si vyměňujeme zkušenosti.

Poté se již rozběhlo velké kolo příprav. Rozdělování úkolů, diskuse nad obsahem konference, shánění financí a zabezpečení prostoru, stravy a materiálu……

Bavilo nás to moc a moc. Museli jsme překonat pár překážek, ale napadala nás různá řešení, jak se s nimi vypořádat…. A to byla výzva 😊

Překvapilo nás, že nám přejí lidé, které my neznáme – naši sponzoři – a jsme rádi, že nás v našich aktivitách podpořili. Děkujemeeeeeee 😊 😊 😊

Rovněž děkujeme vyučujícím, kteří nám nabídli svou pomoc a podporu a spolužačkám, které nám přišly pomoci s technickým zabezpečením akce.

Zajímavou zkušeností byla i komunikace s dalšími školami. Někdo se přidával, někdo naopak odhlásil. Vlastně jsme do poslední chvíle nevěděli, kdo opravdu přijede (nemoci řádí všude).

Aaaaaaale klaplo to 😊 Přijalo naše pozvání pět škol, některé základní, některé střední – někteří nováčci, někteří již zběhlí 😊 Bylo to velmi příjemné setkání a všem, kteří za námi do Olomouce přijeli děkujeme a těšíme se na další inspirace.