OUTSIDER aneb Jak z toho ven? (6.A)

Dne 6.11.2019 se žáci třídy 6.A zúčastnili interaktivního prožitkového programu „OUTSIDER aneb Jak z toho ven?“ Tento program je zaměřený na oblast prevence, sociálního a osobnostního rozvoje se zaměřením na prevenci šikany.

Program nabízí možnost nanečisto prožít a procítit, jak nesnadné je vymanit se z rozbujené šikany. Zamýšlí se nad možnostmi pomoci obětem násilí a nad způsoby, jak pracovat s agresorem a obnovit zdraví kolektivu.

Žáci měli možnost pomocí hry pro navázání spolupráce, tréninku empatie, vytváření živých obrazů, improvizace, hry ve skupinové roli a řešení modelových situací, prožít příběh Zdeňka, sepsaný podle skutečné události. Zdeněk každodenně čelí útokům Michalovy party, která ohrožuje jeho psychické i fyzické zdraví. V závěru programu se pak žáci dozvěděli, jak Zdeňkův reálný příběh dopadl a zda se jim podařilo naplnit záměr tohoto prožitkového programu.

Mohu říci, že žáci se zadaných úkolů zhostili velmi dobře a dokázali při jejich plnění spolupracovat a vyvíjet iniciativu správným směrem.