Žákovský parlament v Brně aneb Medvědi u Masařek 😊 😊

Žákovský parlament naší partnerské školy Masarovy v Brně nás při návštěvě Konference žákovských parlamentů v Olomouci pozval na výjezdní zasedání s výměnou zkušeností na svou školu. Vydali jsme se i přes nepříznivé počasí „tří zmrzlých“ na cestu.

Luxusní autobus s teplým kakaem nás dovezl s mírným zpožděním do centra Brna, pak jsme se bez problémů přesunuli do základní školy. Hned na uvítanou jsme si dali oběd – kuřátko ve školní jídelně se povedlo. Odpolední program začal seznamovacími aktivitami v divadelním sále. Popravdě nejvíc jsme se sblížili pak cestou na hrad Špilberk. To jsme probrali všechna možná (i nemožná) témata jak školní, tak parlamenťácká, tak osobní

Trošku vyvětraní a trošku deštíkem smáčení jsme se vrátili do školy, kde nás čekal teplý řízek s bramborovou kaší. Aaaaa když říkám bramborovou, tak myslím bramborovou

Večerní aktivita byla úplně úžasná. V bazéně nás čekal aquazorbing. To jsme si užili 🙂 Celý bazén byl jen pro nás a báječně jsme se vyřádili.

Noční detektivní hra ve škole pak byla plná šifer a záhad a vyzkoušeli jsme si v ní různé dovednosti a aktivity na spolupráci.

Noc byla krátká, to určitě. Aaaaale nejeli jsme sem, abychom to prospali. Ráno jsme společně ještě stihli vše vyhodnotit v reflexi a už se jelo domů. Zpáteční cesta vlakem byla plná dojmů, plánování, ale i odpočinku.

Výpravu jsme si užili všichni a pozvali jsme kamarády na podzim k nám do školy. Už se na setkání těšíme.