Autorské čtení a vyhlášení vítězů Literární soutěže 2019

(mladých) autorů a jejich rodičů proběhlo zde Autorské čtení  a slavnostní  vyhlášení výsledků Literární soutěže 2019. Přestože pro některé to bylo úplně první vystoupení před cizími lidmi, zvládli to všichni na jedničku. Během autorského čtení zazněly básně o jaru, krátké povídky se zajímavou zápletkou, příběhy ze světa fantasy a sci-fi, ocitli jsme ve světě Minecraftu, prozkoumávali život pod hladinou, hledali poklad, či se ocitli v dobách dávno minulých. A to vše díky příběhům, které napsali naši žáci prvního i druhého stupně. A musíme říci, že každé přednesené dílo sklidilo u publika velký potlesk.

Všichni přítomní ale netrpělivě čekali na to, kdo  v jednotlivých kategoriích nejvíce zaujal porotu. Rozhodování čtyřčlenné poroty nebylo vůbec jednoduché. Vybrat ze 115 soutěžních prací ty nejlepší, byl pěkný oříšek.  Po skončení  autorského čtení si návštěvníci mohli prohlédnout soutěžní díla na vernisáži a občerstvit se v naší malé literární kavárně.

Jak to vlastně dopadlo? V kategorii 1. třídy se na prvních třech místech umístili Karolína, Lucka a Lukáš, v kategorii 2. – 3. třídy nejvíce zaujaly porotu práce Adély, Lukáše a Erika, v kategorii 4. -5. třídy vyhrály Mahulena, Katka, Zina, v kategorii 6. -7. třídy se na stupni vítězů umístily Slávka, Anička, Terka, na dalších stupíncích Kačka a Klárka a v kategorii 8. – 9. třídy porota ocenila práce Kristýny, Adély a Toma.

Všem autorům děkujeme za účast, vítězům gratulujeme!

Velké poděkování patří všem pomocníkům (Terce, Kačce, Terce, Aničce, Alešovi, Adamovi, Anetě, Enny, Ádě a p. uč. Lence), kteří se podíleli na přípravě a organizaci této akce,  a KRPŠ, který finančně přispěl na nákup cen pro vítěze v jednotlivých kategoriích.