Projekt 72 hodin na naší škole aneb ,,Uklidíme okolí naší školy a školky!“

Tak zněl název již jubilejního 10. ročníku dobrovolnického projektu, ve kterém můžeme ukázat, že nám současné problémy životnímu prostředí nejsou cizí.  Žáci naší školy se v pátek 8. 10. opět zapojili do celorepublikového projektu 72 hodin, kterou organizuje Česká rada dětí a mládeže.

Naši šesťáci shrabali listí a zazimovali školní zahradu. Sedmáci sbírali odpadky v okolí školy. Osmáci a deváťáci se vypravili uklízet kolem do okolí školy a kolem řeky Moravy. Žáci nasbírali několik pytlů plastového odpadu, nedopalků, prázdných lahví atd. A hned bylo kolem školy veseleji J J J

Jako každoročně nás v následujícím týdnu svým nadšením uklízet podpoří i žáci z I. stupně, kterým se pohyb na čerstvém vzduchu, spojený s užitečnou prací na školním pozemku bude také určitě líbit.

Akce to byla zdařilá. Vyšlo nám krásné podzimní počasí zalité sluníčkem. Společně jsme tak zvládli to, co jsme si naplánovali. Děkuji všem za aktivní přístup a zapojení do projektu a příští rok se budu těšit opět na shledanou.

Žáci dostanou jako vzpomínku na zapojení se do projektu barevný náramek s logem akce.

Zvláštní poděkování patří pak všem kolegyním, které se
do projektu zapojily aktivně a byly tak dětem zářným příkladem.