Projekt 72 hodin na naší škole aneb ,,Uklidíme okolí naší školy a školky!“ 😊 😊 😊

Tímto názvem jsme zahájili již 2. desítku pravidelného projektu na naší škole, ve kterém můžeme ukázat, že nám současné problémy životnímu prostředí nejsou cizí.  Žáci a žákyně naší školy se v pátek 14. 10. opět zapojili do celorepublikového projektu 72 hodin, kterou organizuje Česká rada dětí a mládeže.

Sedmáci společně s p. uč. Petrencovou hrabali listí a zazimovali školní zahradu a jezírko. Žáci dalších ročníků sbírali odpadky v okolí školy. Žáci 8. A šli pomoc s podzimními pracemi na naši školku ,,Bieblovku,,

Nasbíralo se několik pytlů plastového odpadu, nedopalků, prázdných lahví atd. Ale našli se i rarity – jízdní kolo, nákupní košík, taška na kolečkách, plechovka s barvou, záchodové prkýnko atd. ☹

 

Jako každoročně nás v následujícím týdnu svým nadšením uklízet podpoří i žáci I. stupně, kterým se pohyb na čerstvém vzduchu, spojený s užitečnou prací na školním pozemku, bude také určitě líbit.

 

Děkuji všem za aktivní přístup a poděkování patří i pak všem kolegyním a kolegům, kteří se do práce aktivně zapojili a byly tak dětem zářným příkladem.

 

Ti nejaktivnější pracanti dostanou drobnost jako vzpomínku na zapojení se do projektu.

 

Zvláštní poděkování pak patří p. vychovatelce Aničce K., která s dopomocí šikovných deváťáků osázela darovanými stromy a keři školní zahradu. A samozřejmě p. Kučerové, která s manželem zajistila  dopravu sazenic do školy.

 

 

Mgr. Romana Řezníčková, vedoucí projektu