Kouzelnická škola v Bradavicích (4. A, B a 5. A)

V pondělí 21. 9. odjely třídy 4. A, B a 5. A z nástupiště 9 a ¾ do kouzelnické školy v Bradavicích, kde spolu s kamarády celý týden prožívali stejná dobrodružství, jako malí kouzelníci ze slavného filmu Harry Potter.

Všichni žáci byli pomocí moudrého klobouku rozděleni do studijních kolejí, ve kterých celý týden soutěžili o bradavický pohár. A kdo nakonec vyhrál? Samozřejmě nás hned napadne Nebelvír, plný odvážných a chytrých malých kouzelníků, stejně jako ve filmu, ale musíme Vás zklamat, vítězem se stala kolej Mrzimor.

Bohužel, vyhrát může jen jeden, ale krásné zážitky si může odvézt každý. A to se rozhodně povedlo! Vždyť kdo by nechtěl vlastnit kouzelnickou hůlku, zahánět Trolly, bojovat s aragogem o nebelvírský meč, vařit mnoholičný lektvar, navštívit Tajemnou komnatu a získat baziliškův zub, zahrát si famfrpál nebo navštívit kancelář profesorky Umbridgiové či slavné Prasinky?

Ne všechny zážitky byly ale vždy legrační. Mnohdy jsme se setkali s nebezpečnými postavami, např. s mozkomory, smrtijedy, uprchlými vězni z Azkabanu nebo samotným Voldemorthem. Naštěstí ale vše dobře dopadlo a Bradavice byly zachráněny.

Bradavice jsou ovšem škola, takže děti samozřejmě musely i studovat. Učily se obraně proti černé magii, pronikly do tajů run a astrologie a při muzikologii se naučily bradavickou hymnu. A protože byli žáci při svém studiu pilní, všichni nakonec úspěšně složili zkoušky NKU a mohli se, pyšní na své výsledky, vrátit domů.

Bonusem nám bylo netradičně teplé zářijové počasí, výborná jídla v Hodovní síni a bradavický les plný hub.