Cesta kolem světa (5.B)

Ve středu 6. 12. se žáci 5.B zúčastnili besedy „Cesta kolem světa“. Nejprve si museli vybrat dopravní prostředek, kterým chtějí cestovat a říct proč. A zdůvodnění, proč chtějí cestovat právě tím, co si zvolili, byla velmi zajímavá. Většina si kvůli rychlosti vybrala letadlo, ale byli tu i takoví nadšenci, kteří chtěli jezdit na kole nebo dokonce chodit pěšky.  

Poté, co se dohodli na cestě, přišla na řadu mapa a s ní podnebné pásy. Děti byly rozděleny do skupinek a snažily se charakterizovat počasí jednotlivých pásů, včetně poznávání jejich krajin. A když došlo na obrázek léta v polárním pásu nebo kácení deštných lesů, tak to rozhodně neměly jednoduché.

Samozřejmě se po cestě nesmělo zapomenout ani na zvířata. Bylo důležité je nejen zařadit do správných podnebných pásů, ale třeba v takovém tropickém deštném lese je bylo nutno ubytovat přímo do jednotlivých lesních pater.

No, a protože zvířátka potřebují jíst, tak jim děti musely také najít potravu a postarat se o mláďata. Vyzkoušely si, jak se pohybuje tučňák s mládětem, a nakonec si zahrály i Kimovu hru s korálovým útesem.

Všechny děti byly nadšené a spokojená byla i paní učitelka, protože viděla, že si toho děti z přírodovědy pamatují opravdu hodně.