Pangea je tu stále s námi (II. st.)

Několik let se naše škola počítá mezi účastníky matematické soutěže Pangea. Ta probíhá již jedenáct let pro žáky základních a středních škola úlohy zaměřuje vždy na nějaké konkrétní téma. Letos se jednalo o Kinematografii a Sport. Nevyžaduje to znalost žáků z těchto oborů, ale jen zajímavou linku, která je provází matematickými úlohami.

V tomto školním roce jsme zvolili řešení online v průběhu vyučovací hodiny matematiky. Našim záměrem je seznamovat žáky s postupující digitalizaci a orientovat se v nových přístupech při zadávání i řešení úloh. Tyto dovednosti využijí nejen při řešení matematických problémů, ale napříč celým svým vzděláváním.

Příležitost mají žáci, jejichž dovednosti se při standartní výuce nemusí projevit a nadaní žáci. Současně jde o individuální přístup – žáci se mohou dle svých potřeb pohybovat po jednotlivých zadáních a sami volí pořadí úloh a formu výpočtů. Poznávají, že propojení dovednosti ovládat techniku, zapojit svou kreativitu při řešení a případně si zaznamenávat postup i písemně je zajímavou kombinací. Každý může vyniknout v něčem jiném samostatně, ale v tomto případě jen úspěšné propojení povede ke správnému řešení.

Těšíme se na vyhodnocení a děkujeme všem žákům za aktivní účast.