Literární čajovna (8.A)

Tak trochu netradiční hodina literatury

Jak nakonec dopadl Evžen Oněgin či Pečorin? Co se stalo s Franksteinem, Janou Eyrovou? Jaká tajemství skrývá hrbáč od Matky Boží, hrabě Monte Christo? Jak zasáhne do lidských osudů havran? Koho pronásleduje démon? Podaří se zastavit neustále kmitající kyvadlo nad propastí?

Plno otázek, plno knih a jedna literární čajovna….

Nejdříve jsme se snažili nastínit děj jednotlivých knih podle jejich názvů a obalů knih vytvořených našimi spolužáky, pak jsme naše představy porovnávali s upoutávkami našich „odborníků“ a pak jsme četli, vyhledávali zajímavé myšlenky a pasáže z knihy a zase četli a četli a nakonec jsme se s našimi postřehy podělili s ostatními návštěvníky literární čajovny. A to vše samozřejmě ve společnosti šálku dobrého čaje …bez toho by to přece nemohla být opravdová čajovna.

Na některé otázky jsme našli odpověď, některé zůstaly nezodpovězené, nové  vyvstaly…ale to asi není tak důležité…Důležité je, že jsme  prostřednictvím děl světového romantismu mohli zažívat nezapomenutelná dobrodružství, objevovat nepoznané a být součástí těchto dávných příběhů.